Da jeg fikk jobben som stipendiat ble jeg med i en gruppe ved navn CINPLA. Gruppen er dannet for å kombinere eksperimenter og simuleringer innen hjerneforskning.

I helgen bestemte jeg meg for å teste ut en idé til en CINPLA-logo som vi har diskutert på kontoret den siste tiden:

cinpla-logo-brain

Tanken bak logoen er at venstre del representerer den biologiske delen av arbeidet som gjøres i gruppa. Den høyre delen representerer simuleringer. Sistnevnte er den typen arbeid jeg selv er involvert i. Logoen skal brukes på plakater og i foredrag som holdes av personer i gruppa, i tillegg til nettsider og denslags.

Logoen er laget i Inkscape, som forøvrig er et herlig verktøy til denne typen grafisk arbeid. Det er fri programvare og fungerer utmerket til vektorgrafikk i Ubuntu.

Logoen kommer i flere formater på CINPLA sin presseside snart. Den skal bare ut på prøve der den vurderes av gruppa og et par andre først.

Intro-video

Når jeg var ferdig kunne jeg selvfølgelig ikke dy meg, og åpnet i samme slengen 3D-programmet Blender for å se om jeg kunne gjøre noe artig med logoen der. Ved bruk av SVG-importering kunne jeg laste inn det nye bildet jeg hadde laget, men jeg ville også se hvordan det ville være med en skikkelig modell av en hjerne. En slik modell fant jeg på brainder.org, hvor A.M. Winkler har vært så grei at han har lagt ut resultatet av en MR-avbildning

av en hjerne i åpne formater.

Jeg lastet denne 3D-modellen inn i Blender, plasserte ting på riktig plass og animerte kameraet slik at jeg endte opp med følgende video:

[video width=”1920” height=”1080” mp4=”https://dragly.org/wp-content/uploads/2015/01/0000.mp4”][/video]

Jeg aner ikke hva vi skal bruke en slik video til, men kanskje CINPLA begynner med spillefilmer en dag. Da vil det sikkert passe fint å kjøre denne videoen som en intro.

Siden 3D-modellen har en er delt med en Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported License er naturlig nok denne videoen det også.